Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Králik pozval občanov na stretnutie počas moratória

Primátor Banskej Bystrice Ján Králik
Primátor Banskej Bystrice Ján Králik

BANSKÁ BYSTRICA - Primátor Banskej Bystrice Ján Králik nepozná mieru. Ako kandidát na župného poslanca si počas volebného moratória zorganizoval informačné stretnutie s občanmi, na ktorom mali odznieť témy, ktoré môžu byť súčasťou volebnej kampane.

Pozvánky pritom údajne do schránok roznášali dokonca aj mestskí policajti. Primátor Králik si stretnutie s občanmi naplánoval presne na čas, keď je propagácia kandidátov pred voľbami zo zákona zakázaná. Na programe boli pritom aj otázky, ktoré sú použiteľné aj ako témy v predvolebnej kampani - nedostatok pracovných príležitostí či nedostatok parkovacích plôch.

Podľa riaditeľky aliancie Fair-Play Zuzany Wienk je stretnutie primátora, ktorý kandiduje do župného parlamentu, s občanmi sporné. Na pozvánke síce neuvádza, že ide o kampaň, no vyznieva to podozrivo. Na údajné konanie mestských policajtov upozornil obyvateľ Ján Pecko. „Na vlastné oči som videl, ako mestskí policajti roznášali do schránok pozvánky na stretnutie s občanmi. Potom strhávali plagáty kandidátov z iných politických strán,“ tvrdí Pecko.

Náčelník mestskej polície v Banskej Bystrici František Vaškovič o žiadnom roznášaní letákov policajtmi nevie. „Ja som im takéto úlohy nedával,“ vyhlásil Vaškovič. Primátor Králik, podobne ako i jeho hovorkyňa, si podľa jeho sekretárky včera čerpali dovolenku. Králik sa pred pár dňami do povedomia zapísal tým, že za mestské peniaze rozposielal listy, v ktorých vyzýval voličov, aby ho podporili. Dištancovala sa preto od neho aj strana Smer, za ktorú vo voľbách kandiduje.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu