Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Minister Nagy v Mexiku: Ukradli mu mobil s pracovnou kartou!

József Nagy
József Nagy

CANCÚN - Na služobnú cestu v Mexiku zrejme minister životného prostredia (MŽP) József Nagy nebude spomínať v dobrom. Na spiatočnej ceste uviazol na letisku a aby toho nebolo málo, ukradli mu aj mobilný telefón!

O tom, že Mexiko je divoká krajina, sa šéf rezortu životného prostredia presvedčil začiatkom decembra, keď zastupoval Slovensko na celosvetovej konferencii OSN o klimatických zmenách. Počas cesty domov sa mu prihodili hneď dva incidenty. Kvôli odloženému letu musel na letisku čakať niekoľko hodín. To však nebolo všetko. V preplnenej letiskovej hale mu ukradli mobilný telefón. „Išlo o súkromný mobilný telefón ministra, v ktorom mal vloženú aj pracovnú kartu,“ potvrdila nám informáciu hovorkyňa ministerstva Beatrice Hudáková.

Citlivé údaje a telefónne kontakty na významných slovenských politikov však zlodeji podľa hovorkyne nemohli zneužiť. „Kartu sa podarilo včas zablokovať, k jej zneužitiu nedošlo,“ povedala Hudáková. Minister si zrejme bude dávať na veci lepší pozor. Dostal totiž k dispozícií služobný mobil značky iPhone, ktorého cena sa môže pohybovať od 500 eur.

Ako informovali agentúry, v mexickom Cancúne malo od 29. novembra do 10. decembra približne 10-tisíc delegátov z vyše 190 krajín sveta, vrátane ministrov, hláv štátov a premiérov, hľadať medzinárodné riešenie klimatických otázok a nástupnícku dohodu po vypršaní platnosti Kjótskeho protokolu. Slovensko okrem ministra Nagya zastupovali veľvyslanec Slovenska v Mexiku Jaroslav Blaško, generálny riaditeľ sekcie environmentálnej politiky, záležitostí EÚ a legislatívy na MŽP Kamil Vilinovič, riaditeľka odboru politiky zmeny klímy a ekonomických nástrojov Helena Princová, hlavná štátna radkyňa Ministerstva zahraničných vecí SR Mária Žatková, zástupca MŽP Milan Zvara a Tibor Priwitzer z Národného lesníckeho centra vo Zvolene.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu