Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nakupujúci v obchodoch: Ľudia do seba strkajú. Sú ako teliatka!

Dobrovoľníci s transparentmi ponúkajú objatie zadarmo Zobraziť galériu (3)
Dobrovoľníci s transparentmi ponúkajú objatie zadarmo

BRATISLAVA – Predvianočný zhon úraduje na každom kroku. Ľudia pre nedostatok času prečesávajú obchod za obchodom na poslednú chvíľu v snahe dostať sa k darčekom pre svojich blízkych. Spýtali sme sa ich, ako vnímajú nervozitu v obchodoch a čo zháňajú najčastejšie!

Ako darčeky už tradične uprednostňujú oblečenie, kozmetiku, knihy, šperky, či elektroniku. Viacerí opýtaní však do obchodov vchádzajú bezradní. „Asi kúpim to, čo mi padne do oka,“ tvrdí hudobník Michal. Andrej, otec dvoch detí, sa k darčekom vyjadril s vtipom. „Deťom píšeme list Ježiškovi, kde ich trochu usmerníme, čo vlastne chcú. Ináč by dostali pod stromček iba cukríky. Manželke kupujem väčšinou niečo, čo si praje a vždy nejaké prekvapenie.“

S krátiacim sa časom na nákupy sa zväčšuje aj nervozita ľudí. „Nemám rada, keď sa niekto silou-mocou musí predbiehať. Ľudia do seba strkajú a správajú sa ako teliatka,“ hovorí právnička Petra. „Naučil som sa s tým žiť, našťastie je to iba jeden mesiac v roku,“ hovorí o čosi pokojnejšie konzultant Juraj. Študentka Adriána preplnené obchody nevníma, až kým nepríde k pokladniam. „Dlhé rady ma zdržiavajú, inak by som si to ani nevšimla,“ prezrádza.

V jednom z obchodných centier sme stretli usmievavých mladých dobrovoľníkov, ktorí uponáhľaným nakupujúcim ponúkajú objatie na počkanie. Rozoznáte ich vďaka transparentom, na ktorých je v slovenčine ako aj v angličtine napísané „Objatie zadarmo“. Nemusíte sa hanbiť prijať takéto objatie. Táto možnosť funguje na celom svete a ľudia ju využívajú naozaj radi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu