Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Dobodal matku, dohrýzol otca a počkal na políciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA - Šokujúci prípad matkovraždy sa dostal pred banskobystrický súd. Michal (28) z Cinobane mal po predchádzajúcej hádke zaútočiť kuchynským nožom na svoju matku Máriu (51). Žena tri prudké bodnutia do hrudníka neprežila, čepeľ totiž zasiahla aortu i pľúca.

Tým však rodinná tragédia z 9. mája neskončila. Michal z domu neodišiel, ráno sa stretol so svojím otcom (57) a bratom (30). Tým sa naskytol desivý pohľad na ženinu mŕtvolu. Nastal konflikt, pri ktorom Michal opäť tasil nôž.

Na otca sa matkovrah rozhodol použiť zuby, zahryzol sa mu do ruky, predlaktia a lakťa. Udalosť bola vyvrcholením niekoľkoročných konfliktov päťkrát trestaného "benjamínka" rodiny so svojimi najbližšími príbuznými.

Podľa obhajcu Tomáša Rosinu jeho klient v čase skutku trpel duševnou chorobou. Obžalovaný sa v prípravnom konaní priznal, ale tvrdí, že nevedel ovládať svoje konanie, ani rozpoznať jeho protiprávnosť. To, či Michal ako nepríčetný za svoj čin nebol trestne zodpovedný, sa preukáže znaleckým dokazovaním na hlavnom pojednávaní.

Vyučenému kuchárovi-čašníkovi hrozí za vraždu matky až 25 rokov za mrežami, prípadne doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu