Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Valka zrejme vrah ťahal niekoľko metrov po zemi

Polícia pri dome Ernesta Valka
Polícia pri dome Ernesta Valka (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Minister vnútra Daniel Lipšic ešte v utorok popoludní opakovane vyhlasoval, že v prípade vraždy Ernesta Valka nemieni viesť "online vyšetrovanie" a polícia bude poskytovať len nevyhnutné informácie, ktoré ho neohrozia. Už večer sa však objavili podrobnejšie údaje z miesta činu, o ktorých ani polícia ani minister neinformovali. Zverejnili dokonca údaje z pitevnej správy!

Televízia Joj tvrdila, že Valko si po príchode domov stihol vyzuť iba topánky. Údajne telefonoval s dcérou, ktorej oznámil, že v dome páchne acetón. V tom mal niekto zazvoniť a právnik mu išiel otvoriť. Lipšic však na tlačovej besede tvrdil, že dôvodom návštevy Valkovej dcéry s exmanželkou bola skutočnosť, že im dlhšiu dobu nedvíhal mobilný telefón.

TV Joj mala údajne k dispozícii aj informácie z pitvy. „Naše informácie hovoria o tom, že predbežná pitevná správa potvrdila predpoklady, že advokát Valko nezomrel okamžite. Vrah s ním údajne ešte manipuloval.“

Smrť mala podľa policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka nastať v čase od 18:45 do 22:45, kedy mali Ernesta Valka nájsť jeho exmanželka s dcérou. TV Markíza informovala, že v čase ich príchodu mal byť mŕtvy už najmenej dve hodiny.

Valkovo telo údajne našli v kuchynskej chodbe v jeho dome v Limbachu. Oblečenie, ktoré mal na sebe, naznačuje, že len krátko pred činom sa vrátil domov z práce. Vrah jeho telo zrejme ťahal niekoľko metrov po zemi, alebo sa zranený advokát snažil doplaziť po pomoc, uviedla Markíza.

Dcéra na otázku, či jej otec nemal strach alebo obavy, odpovedala, že o ničom nevie. Avšak pripustila, že jej otec mohol zomrieť kvôli práci. "Určite to bolo motivované jeho prácou, čím iným?" dodala.

Polícia má pracovať s viacerými verziami, jednou z nich je podľa Markízy aj nájomná vražda alebo aj lúpežné prepadnutie. Vzhľadom na to, že Valko mal dom zabezpečený ochranným systémom a monitorovaný bezpečnostnými kamerami, je možné, že vraha kamery zachytili.

Hovorca rezortu Gábor Grendel ani hovorkyňa Prezídia PZ Danisa Baloghová sa k medializovaným správam nevyjadrili. Podľa Baloghovej mali televízie informácie z miesta činu aj z iných zdrojov, ako policajných.

"V mnohých prípadoch polícia nie je jediným zdrojom medializovaných informácií. Médiá pri poskytovaní takýchto informácií o trestných konaniach riskujú, že uverejnia nepravdivé a nepresné dezinformácie," dodala. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu