Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Prešove volali pyrotechnika k atrape bomby na stĺpe

Atrapa bomby v Prešove spôsobila rozruch Zobraziť galériu (2)
Atrapa bomby v Prešove spôsobila rozruch

BRATISLAVA/PREŠOV - Rozruch dnes zažili ráno v obci Ruská Nová Ves v Prešovskom okrese. Obyvateľka (71) obce našla pred vchodom do kostola na stĺpe upevnený neznámy predmet, ktorý bol zostavený z plošného spoja s hodinami.

Z toho viedol kábel k nádobe od spreja a na druhej strane bola klávesnica. O náleze prešovskú políciu informoval starosta obce. "Miesto nálezu neznámeho predmetu bolo okamžite zabezpečené hliadkou Obvodného oddelenie Policajného zboru Prešov - juh," informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Karnišová. Na zabezpečené miesto potom dorazil prešovský policajný pyrotechnik.

Policajti na mieste zistili, že na stĺpe pri kostole je nalepený plagát s textom "The Revolution is here" (Revolúcia je tu) a na spodnom okraji bolo vytlačené "This is not a BOMB I´ts VASE / Toto nie je BOMBA je to VÁZA". "Pod týmto plagátom bol na stĺpe prilepený neznámy predmet, ktorý pozostával z plošného spoja, ktorý mal v strede vyrezaný otvor v ktorom boli vložené ručičkové hodiny s nápisom Globtel. Tento plošný spoj bol káblom sivej farby spojený s plechovkou od spreja. Na pravej strane neznámeho predmetu bola k plechovke pripevnená klávesnica s nápisom Ersicsson. Do uvedeného predmetu zo zadnej strany bola zapichnutá drevená špilka, na ktorej hornom konci bol prilepený papier v tvare kvetu," opísala nález Karnišová. Ako ďalej uviedla, pyrotechnik zistil, že ide o nefunkčný predmet, ktorý nemôže ohroziť život, zdravie, ani majetok a nález zo stĺpa odstránil. Podľa Karnišovej polícia vo veci nezačala trestné stíhanie, vec len spísala a nebude sa prípadom ďalej zaoberať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu