Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Kukláči mali brutálne vydierať košického podnikateľa

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Podnikateľa z Košíc mali vylákať do Bratislavy pod zámienkou obchodného stretnutia. Na čerpacej stanici na Zlatých pieskoch ho údajne prinútili nasadnúť do auta a oznámili mu, že má zaplatiť milión korún (33 200 eur) a za "dlh" mu zoberú aj jeho Mercedes.

O žiadnej dlžobe však Róbert K. nevedel. Prokuratúra v obžalobe uviedla, že v sprievode ďalšieho vozidla ho odviezli do lesa.

Vyhrážali sa mu, že ak sa pokúsi utiecť, postrelia ho do nôh. Tvrdili mu, že sa v Košiciach skrýva pod iným menom a neodvádza za to percentá. Žiadali od neho 400 000 korún (13 300 eur) za poskytovanie fiktívnej ochrany. Tú si však poškodený nikdy neobjednal.

Ďalej mu podľa obžaloby oznámili, že si z jeho auta vezmú pol milióna korún (16 600 eur), ktoré boli určené pre jeho obchodných partnerov v Bratislave. Pod psychickým nátlakom poškodený nakoniec súhlasil s ich požiadavkami. Z lesa ho potom odviezli do centra Bratislavy, kde im údajne musel odovzdať kľúče od svojho auta.

Prokuratúra ďalej tvrdí, že dvaja muži s ním išli do banky a prikázali mu vybrať z účtu ešte aj štvrť milióna korún (8 300 eur). Potom ho ešte odviezli k notárovi, kde musel podpísať dve splnomocnenia dvom obžalovaným na používanie jeho auta. Bratislavský krajský súd vymeral za skutok z roku 2003 bývalým policajtom pohotovostného útvaru PZ v Bratislave päť až sedemročné tresty.

Najvyšší súd však rozsudok zrušil a vrátil ho krajskému súdu. Dnes plánované pojednávanie však odročili, jedna zo svedkýň sa ospravedlnila, že má choré dieťa. Táto svedkyňa je poslednou, ktorá má pred senátom vypovedať, potom by mali nasledovať už len záverečné reči a vynesenie rozsudku. Pojednávanie odročili na 25. novembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu