Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Pri masakre v Devínskej N. Vsi jej zničili byt, odškodné nezískala

Vražedná streľba šokovala celé Slovensko
Vražedná streľba šokovala celé Slovensko

BRATISLAVA - Odškodné za zničenie bytu, ktoré augustovou streľbou v Devínskej Novej Vsi spôsobil vrah siedmich ľudí Ľubomír Harman, sa nedarí podľa portálu Aktuálne.sk vymôcť jeho nájomníčke.

Do ženinho príbytku sa údajne dostala voda z prestreleného radiátora zmiešaná s krvou obetí z bytu, v ktorom vyčíňal strelec. Podľa portálu zatekalo až dvanásť hodín, než sa žene podarilo u polície vybaviť zastavenie ventilu.

"Tá katastrofa bola tak veľká, že sa z bytu museli odsťahovať, ten je neobývateľný. Provizórne bývajú teraz v inom byte. Museli vyhodiť všetok nábytok, koberce aj kuchynskú linku. Vybielili byt až na dlažbu a osekali aj stierky, všetko to bolo zatečené," poznamenal Rastislav Tešovič z občianskeho združenia Devínska Inak, ktoré nájomníčke poskytlo právnu pomoc.

V byte okrem ženy býval aj jej syn. Byt síce patrí ženinej sestre, všetko vybavenie však patrilo nájomníčke. Sestra ju tiež splnomocnila na jednanie s úradmi.

"Odškodňovali obete, odškodňovali pozostalých, mesto aj mestská časť prispeli na pohreby, ju ale úplne odignorovali. Polícia s ňou len formálne spísala škodovú udalosť a odporučili jej, aby si škodu vymáhala od škodcu. Lenže Harman je mŕtvy," tvrdil Tešovič.

Harman zastrelil sedem ľudí 30. augusta samopalom. Päť ľudí podľahlo zraneniam v byte panelového domu a ďalší muž pred bytovkou. Motív Harmanovho konania nie je známy, špekulovalo sa, že dôvodom na streľbu boli susedské spory.

Neskôr začal Harman strieľať aj po náhodných okoloidúcich či ľuďoch v okolitých domoch. Jedna zo striel usmrtila ženu, ďalší ľudia utrpeli zranenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu