Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Previezli Čecha, zraneného pri masakre v Devínskej N. Vsi

Miesto streľby v Devínskej N. Vsi
Miesto streľby v Devínskej N. Vsi (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Čecha, ktorý utrpel vážne zranenia pri tragickej streľbe v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves, dnes previezli do nemocnice v Ostrave. Povedala to hovorkyňa bratislavskej univerzitnej nemocnice Rút Geržová.

Tridsaťtriročný muž s českým pasom bol posledným z vyše desiatich hospitalizovaných, ktorých koncom augusta postrelil 48-ročný Ľubomír Harman. Mladík bol dlhší čas v umelom spánku, z ktorého ho zdravotníci začali preberať v druhej polovici septembra.

"Pacient bol prevezený do Ostravy, keďže jeho zdravotný stav to umožňoval," povedala Geržová. Poznamenala, že muža prebudili z umelého spánku. Dôvodom prevozu bolo podľa nej zrejme rozhodnutie príbuzných, ktorí to mali do Ostravy bližšie ako na Slovensko. Lekári v prípade Čecha zvolili riadenú ventiláciu pre lepšiu regeneráciu organizmu a ťažké zranenia, ktoré by mu v opačnom prípade spôsobovali veľké bolesti.

Pri masakre prišlo o život osem ľudí vrátane strelca. Počas paľby medzi domami bolo zranených 15 ľudí; dvoch z nich ošetrili lekári priamo na mieste, ostatní boli prevezení do nemocníc. Jedným zo zranených bol aj policajt, ktorí zasahoval počas masakru. Ten bol neskôr povýšený, ďalší jeho šiesti kolegovia dostali finančnú odmenu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu