Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Malacky nechcú čerpaciu stanicu pred synagógou

Synagóga v Malackách
Synagóga v Malackách

BRATISLAVA - Mesto Malacky odmieta plánovanú výstavbu novej čerpacej stanice pohonných hmôt v centre. Tá by mala podľa plánov investora vyrásť necelých 20 metrov pred synagógou, ktorá je kultúrnou pamiatkou.

Dnes o tom informovala hovorkyňa mesta Ingrid Šrámková. Mesto už k žiadosti investora o povolení stavby a odkúpení ďalšej časti pozemku vydalo zamietavé stanovisko, investor však na svojom návrhu stále trvá. Podľa jeho slov nebude nová benzínka údajne nijako brániť vo výhľade na synagógu. Požiadavka majiteľa pozemku sa podľa hovorkyne dostáva na štvrtkové rokovanie mestských poslancov.

V stanovisku mesta sa podľa Šrámkovej hovorí, že je absolútne nežiaduce, aby sa v tejto lokalite umožnila takáto výstavba. Okrem iného aj preto, že navrhovaná výstavba nie je v súlade s územným plánom mesta. V danej lokalite prevláda polyfunkčnosť objektov mestského typu s dôrazom na parkovo upravenú zeleň, obslužnosť a bývanie. V budúcnosti sa tu tiež plánuje projekt revitalizácie okolia synagógy, ktorý by mal prihliadať na zeleň a oddychovú zónu.

V návrhu uznesenia pre mestské zastupiteľstvo je jednoznačne zamietavé stanovisko k predloženému zámeru vybudovania čerpacej stanice.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu