Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Pokojná technopárty pri Veľkom Krtíši

Zobraziť galériu (3)

VEĽKÝ KRTÍŠ - Nepovolená technopárty dorazila aj na Slovensko. V obci Veľké Zlievce pri Veľkom Krtíši sa na akcii s názvom SlovTek zišli technomaniaci už v piatok večer. Hudbu si púšťali cez vlastné agregáty, bývali v stanoch a okrem Slovákov prišli aj Francúzi a Česi. SlovTek, ktorý mal trvať do utorka, sa už včera pomaly končil.

Celú akciu si fanúšikovia techna zabezpečili už vopred a dvojhektárový pozemok v osade Ružinov, na ktorom sa rozložili, majú prenajatý od jej majiteľa. Účastníkov párty však od začiatku podrobili aj policajnej kontrole dokladov a vecí. U ženy a muža zo Stupavy a jedného muža z českého Zlína, ktorí sa na párty chceli dostať, našli drogy. Udalosti podobné tým, ktoré sa nedávno udiali v Čechách, sa však nestali. ,,Situáciu máme pod kontrolou a sme pripravení zasiahnuť v prípade protiprávneho stavu," povedal policajný hovorca Martin Korch. Mnohí mladí ľudia brali tento štýl zábavy uvoľnene.

,,Je tu perfektná zábava a myslím si, že nič také, čo bolo v Čechách, sa nestane," povedal Maťo (25) z Bratislavy, ktorý na podobné akcie chodí takmer pravidelne. Ten zároveň dodal, že technopárty na Slovensku sú vždy menšie ako u našich českých susedov. ,,Je tu asi 300 ľudí, pre ktorých čas nie je rozhodujúci. Chceme sa jednoducho baviť," povedal Maťo (25).
Kurióznym doplnkom technoakcie je obrovská dodávka s názvom Slovenská televízia, ktorá kedysi slúžila ako prenosový voz a dnes je z nej pojazdný bufet. Ďalšia technopárty pokračuje v Bulharsku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu