Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Odvolací proces s Černákom odročili

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

BANSKÁ BYSTRICA/PREŠOV - Proces s Mikulášom Černákom, ktorý sa odvolal proti doživotnému trestu, dnes odročil Krajský súd v Prešove na september. Údajný bývalý šéf stredoslovenského podsvetia podal námietku zaujatosti voči všetkým členom tohto súdu. ČTK to povedal hovorca krajského súdu Michal Drimák.

"O námietke zaujatosti musí rozhodnúť Najvyšší súd. Pokiaľ prešovských krajských sudcov Najvyšší súd z rozhodovania nevylúči, bude vtedy vyhlásený rozsudok," povedal Drimák. V prípade, že Najvyšší súd Černákovi vyhovie, o odvolaní bude rozhodovať iný súd.

Černák tiež zažaloval na Okresnom súde v Brezne štyroch prešovských krajských sudcov na ochranu osobnosti. Poškodili ho vraj tým, že ho vopred považujú za vinného a nerešpektujú zásadu prezumpcie neviny.

Bývalého šoféra autobusu Černáka okresný súd vlani v novembri uznal vinným za vraždy policajta, policajného informátora a štyroch údajných členov podsvetia. Podľa verdiktu si objednal aj vraždu nepohodlného svedka, podnikateľa Mariána Karcela. Černák sa však pred súdom priznal iba k jednej vražde, účasť na ostatných odmietol. Obhajcovia navyše tvrdia, že časť dôkazov získala polícia nezákonne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu