Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

O Černákovom doživotí rozhoduje odvolací súd

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák (Zdroj: SITA)

PREŠOV - Krajský súd v Prešove včera otvoril odvolacie pojednávanie s údajným bývalým šéfom stredoslovenského podsvetia Mikulášom Černákom, ktorého prvostupňový súd odsúdil vlani v novembri za šesť vrážd na doživotie. Informoval o tom hovorca krajského súdu Michal Drimák.

Černák sa odvolal voči verdiktu v prípade piatich vrážd, vraždu policajného informátora Jozefa Filipa pred súdom priznal.

Odvolaním sa Černák údajne snaží o zmiernenie trestu na 20 alebo 25 rokov. Obhajcovia po vynesení rozsudku tvrdili, že neboli splnené podmienky pre uloženie doživotného trestu väzenia. Podľa niektorých posudkov nie je totiž vylúčená náprava odsúdeného. Pojednávanie je naplánované do štvrtka 12. augusta.
<br Černák zavraždil podľa rozsudku prvostupňového súdu od roku 1994 do roku 2000 policajta, policajného informátora a štyroch údajných členov podsvetia. Súd označil všetky vraždy za obzvlášť zavrhnutiahodné a surové. Údajný šéf podsvetia si trest v prípade potvrdenia verdiktu krajským súdom odsedí vo väzení s najprísnejším strážením.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu