Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

SOI: Pri používaní dvoch infraohrievačov hrozí požiar

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) našla v obchodnej sieti dva druhy infraohrievačov, ktoré sa pri používaní môžu vznietiť. SOI o tom informovala na svojej internetovej stránke.

Kontrolóri spotrebiteľom odporučili, aby nebezpečné výrobky prestali používať. Pri vrátení tovaru predajcovi majú nárok na vyplatenie kúpnej ceny.

"Dôvodom závažného rizika požiaru v nebezpečných výrobkoch je zistenie, že izolačné materiály, držiace živé časti, nie sú odolné voči ohňu a nadmernému teplu," priblížila SOI. Jeden z problematických ohrievačov, typ Vega, pochádza zo susedného Česka, ďalší z Južnej Kórey.

Inšpektori skontrolovali v marci 74 druhov ohrievačov, pri 11 druhoch sa overovalo podozrenie z nebezpečnosti. Podmienky predaja nesplnilo celkovo deväť druhov výrobkov, najčastejšie chýbal úplný návod na použitie alebo v ňom boli použité nevhodné upozornenia.

Infraohrievače dodávajú okamžité teplo a vďaka čistote spaľovania sú šetrné k životnému prostrediu. Ich výhodou je, že nevíria prach a majú nízku spotrebu elektriny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu