Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Prijali obžalobu na inšpektora SOI, zobral úplatok

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Obžalobu za korupciu prijal dnes Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici na bývalého inšpektora obchodnej inšpekcie Alexandra D. z okresu Humenné. Alexander D. podľa prokurátora zneužil postavenie inšpektora Slovenskej obchodnej inšpekcie tým, že v septembri 2008 od vedúcej zmeny v istej prešovskej reštaurácii si vypýtal a zobral úplatok 66,39 eura. Bol to benefit za to, že do záznamu z kontroly neuvedie, že pri kontrolnom nákupe nedostal potvrdenie z registračnej pokladne.

Pôvodne sa inšpektor ku skutku priznal a uzavrel s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry dohodu o vine a treste. V októbri minulého roku však pred sudcom na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici odmietol dohodu, pretože mal ísť do väzenia na 40 mesiacov. Vyhlásil, že radšej sa podrobí hlavnému pojednávaniu, od ktorého očakáva nižší trest.

Trestný zákon za branie úplatku a zneužitie právomoci verejného činiteľa stanovuje sadzbu na päť až dvanásť rokov odňatia slobody. Ak sa obvinený prizná a súhlasí so skráteným konaním o dohode o vine a treste, môže byť trest až o jednu tretinu nižší.

Termín hlavného pojednávania s Alexandrom D. sudca stanovil na 24. februára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu