Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Trnavský PSA pre záplavy zastavil výrobu

Žitava zaplavila priemyselný park vo Vrábľoch Zobraziť galériu (6)
Žitava zaplavila priemyselný park vo Vrábľoch (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën dnes popoludní zastavila výrobu. Dôvodom sú chýbajúce súčiastky od dodávateľa Kongsberg Automotive, ktorému voda zaplavila prevádzku v priemyselnom parku vo Vrábľoch. Povedal to hovorca závodu PSA Peter Švec. Vedenie fabriky by malo rozhodnúť o prípadnom obnovení produkcie podvečer.

"Ide o situáciu, ktorá nás tak trochu prekvapila. Výroba sa zastavila dnes o 14:00 na popoludňajšej pracovnej zmene," poznamenal Švec. V Trnave odstavili linky pre chýbajúce radiace páky, ktoré závod nedokáže získať od náhradného dodávateľa, dodal. Vo Vrábľoch podľa Šveca zostali uväznené bez možnosti dopravy do automobilky aj diely, ktoré už boli vyrobené.

V trnavskej fabrike prestalo pracovať okolo 1200 ľudí priamo vo výrobe v popoludňajšej zmene. Závod v súčasnosti vyrába v dvoch zmenách. PSA zatiaľ podľa Šveca nevie vyčísliť škodu, ktorá automobilke obmedzením produkcie vznikla.

Priemyselný park vo Vrábľoch sa ocitol pod vodou už v stredu po tom, ako sa z brehov vyliala rieka Žitava. V zóne má prevádzku sedem firiem, napríklad aj rakúsky subdodávateľ pre automobilový sektor Miba. Vytrvalý dážď v uplynulých dňoch zdvihol hladiny viacerých riek na Slovensku. Voda podmyla mnohé domy, zaliala cesty a na niektorých miestach sa vyliala z brehov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu