Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Policajti si posvietili na prevádzačov

BRATISLAVA - Na organizovanú skupinu prevádzačov si v uplynulých dňoch na teritóriu hlavného mesta, v okrese Pezinok a v Žilinskom okrese posvietili policajti.

Vyšetrovateľ po akcii obvinil sedem osôb z nedovoleného prekročenia štátnej hranice a prevádzačstva, z toho štyroch Slovákov a troch cudzincov. Zadržať sa podarilo piatich, po ďalších dvoch je vyhlásené pátranie.

Ako na dnešnej tlačovej besede uviedol hovorca Prezídia PZ Martin Korch, policajti predviedli troch slovenských občanov - manželov s dcérou, ktorí podnikajú v oblasti cestovného ruchu v okrese Žilina, ďalšieho podnikateľa v cestovnom ruchu z rovnakého regiónu a jedného Rusa s dlhodobým pobytom v Bratislave. Všetci vo veku od 20 do 40 rokov. Podľa Korcha skupina sa minimálne od vlaňajšieho júla zaoberala organizáciou nelegálnej migrácie občanov Moldavskej republiky. 

Za pomoci ďalších osôb pôsobiacich v Moldavsku vystavovali falošné potvrdenia o zaplatení turistického pobytu na Slovensku, na jeho základe si potom cudzinci požiadali o vstupné vízum na vycestovanie do našej krajiny. Ako uviedol Korch, po pricestovaní ich za pomoci ďalších osôb prevádzali do Rakúska a Českej republiky, ich cieľom boli hlavne krajiny západnej Európy. Prevádzačom sa podarilo prepraviť najmenej 543 osôb, zarobili si zhruba 1,5 milióna.

Policajti počas akcie vykonali aj päť domových prehliadok, zaistili rôzne listinné dôkazy, vkladné knižky na vyššie sumy v slovenských korunách a eurách, mobilné telefóny a karty. V jednom byte policajti našli aj dvoch Rusov bez platných víz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu