Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Chytili takmer 70 utečencov

V jeden deň prešli z Ukrajiny dve skupiny migrantov.
V jeden deň prešli z Ukrajiny dve skupiny migrantov.

SNINA - Takmer 70 utečencov v pondelok chytili na východe SR policajti po tom, ako nelegálne prekročili našu hranicu s Ukrajinou. Išlo o dve skupiny. Jednu tvorilo 10 Vietnamcov. Tí sa na Slovensko dostali pri Zboji (okr. Snina).

Druhú 58-člennú skupinu chytili niekoľko desiatok kilometrov od hranice pri Stakčínskej Roztoke (okr. Snina). Utečenci s najväčšou pravdepodobnosťou pôjdu späť na Ukrajinu.

V prvom prípade skupinka Vietnamcov priletela najprv do Moskvy, kde boli 20 dní. Potom sa autami dostali na Ukrajinu. "Odtiaľ prešli pešo na naše územie," upresnil hovorca policajného prezídia Martin Korch. Nakoniec ich chytili pri Zboji.

Druhú, takmer 60-člennú skupinu chytili naši policajti v spolupráci s ukrajinskými. Na Slovensko prešli pri Uliči. Po niekoľkohodinovom pochode ich nakoniec chytili niekoľko desiatok kilometrov od Stakčínskej Roztoky. Podľa neoficiálnych informácií sú to pravdepodobne Indovia. Boli značne dehydrovaní a unavení. Je to jedna z najväčších skupín utečencov, ktorú polícia chytila. V oboch prípadoch sa predpokladá, že prevádzači utečencov poslali cez hranice samých.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu