Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Na súdoch sa mali roky používať falošné kolky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Na súdoch sa našli falošné kolkové známky, ktoré sa používali v roku 2003, no najmä od roku 2005 až do polovice roku 2008, čiže do obdobia, pokiaľ sa nezačali používať kolkové známky s perforovanou hviezdicou v ľavom hornom rohu.

Vyplýva to z doterajšieho preverovania, informoval hovorca rezortu. Prípad sa podarilo odhaliť na jednom z okresných súdov v Bratislave, kedy žalobca - nebanková spoločnosť poskytujúca pôžičky, zaplatil poplatok v hodnote 300 tisíc korún v kolkoch. Následne spoločnosť stiahla žalobu a žiadala o vrátenie súdneho poplatku.

Preverovaním sa zistilo, že takýchto prípadov je viacero. Kolky je potrebné skúmať dvomi druhmi špeciálnych UV lámp. Ministerka spravodlivosti Viera Petríková nariadila kontrolu.

„Nariadila som kontrolu kolkov na súdnych podaniach. Zameriame sa najmä na podania nebankovej spoločnosti. Prípad v Bratislave nebol totiž ojedinelý. Verím, že sa nám v spolupráci s políciu podarí prípad objasniť,“ citoval rezort vo vyhlásení Petríkovú. Informoval o tom hovorca ministerstva Michal Jurči.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu