Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Markíza dostala pokutu 20 tisíc za reportáž o znásilnenej dcére

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Televízia Markíza má zaplatiť pokutu 20.000 eur za príspevok, v ktorom v polovici vlaňajšieho decembra informovala o znásilnenej dcére sudcov.

Podľa Rady pre vysielanie a retransmisiu zasiahla do jej ľudskej dôstojnosti. O rozhodnutí rady informoval jej hovorca Ľuboš Kukliš.

Mediálny analytik Gabriel Šípoš, ktorý sleduje dlhodobo výstupy z médií, už pred časom na svojom blogu informoval, že reportáž po zverejnení televízia vymazala z archívu na internete, ako aj z portálu TVnoviny.sk. Informácie o znásilnenej žene priniesla aj televízia Joj, tá podľa dostupných informácií pokutu za reportáž nedostala.

Rada pre vysielanie trestala televízie aj v minulosti. Markíza dostala vlani v septembri pokutu 33.000 eur za príspevok, v ktorom informovala o dobodanej žene. Finančné postihy v minulosti dostala napríklad aj za správanie sa porotcov speváckej súťaže Česko Slovenská SuperStar. TV Joj zas rada potrestala za neoddelenie reklamy v zábavno-súťažnom programe Hviezdy na ľade, verejnoprávnu Slovenskú televíziu napríklad za reality šou Slovensko hľadá SuperStar.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu