Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Policajt krotil v Kremnici recidivistu, dostal hlavou do brady

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Nezamestnaný recidivista Branislav Dobrotka (33) z Kremnice sa vracal s kamarátmi opitý domov. Cestu si krátil vyrevúvaním a prevracaním smetiakov. Keď ho krotil mestský policajt, napadol ho.

Dostal tzv. hlavičkou do brady, a keby sa policajt neuhol, tak úder hlavou dostane rovno do nosa. Následne Dobrotka policajta udrel päsťou do tváre.

Okresný súd v Žiari nad Hronom uznal Dobrotku za vinného z útoku na verejného činiteľa. Pretože útok spáchal počas podmienečného odsúdenia za ublíženie na zdraví a za výtržníctvo, vymeral mu rok odňatia slobody nepodmienečne. Dobrotka sa odvolal, tvrdil, že zásah policajta nebol zákonný, a on ho hlavou udrel náhodou, keď sa narovnával z predklonu. Úder päsťou však nevedel vysvetliť. Pridal, že on nezranil policajta, ale práve ten zranil jeho. No podľa lekára drobné škrabance a odreniny vznikli, keď sa bránil založeniu pút.

Krajský súd v Banskej Bystrici v utorok neuznal dôvody Dobrotku a trest mu potvrdil. Musí okrem toho tiež absolvovať protialkoholické liečenie, pretože znalci zistili jeho začínajúcu závislosť. Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu