Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dráma v Prahe: Zastrelili policajta i recidivistu!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

PRAHA - V pražských Řeporyjích sa dnes ráno strieľalo, na mieste zostali dvaja mŕtvi, mladý kriminalista a recidivista, ktorý mal nastúpiť na výkon trestu. V súvislosti s prípadom pátrajú policajti po ďalších dvoch páchateľoch.

Na mieste činu to uviedla policajná hovorkyňa Iva Knolová.

Kriminalisti získali informácie, že muž (28) s bohatou trestnou minulosťou sa zdržuje v Řeporyjích. Vedeli, že je pravdepodobne ozbrojený. Keď sa za ním vydali, recidivista začal unikať v aute. Zrazil sa s policajným vozom a zastrelil policajta (27). Policajtov kolega vzápätí zasiahol páchateľa. Podľa niektorých informácií utrpel zranenia i ďalší zasahujúci policajt, hovorkyňa to ale odmietla potvrdiť.

Zastrelený policajt pracoval na Obvodnom riaditeľstve polície Praha II, bol údajne slobodný a bezdetný. Na mieste streľby sa pohybovalo niekoľko desiatok policajtov v civile i v uniformách, priestor obohnali páskou. Za ňou sa zhromaždili zvedavci, ktorí si prezerajú prestrelenú škodovku páchateľa.

Hovorkyňa pražskej záchranky Jiřina Ernestová povedala, že k nahlásenej streľbe odchádzali záchranári krátko po ôsmej ráno. O život oboch ťažko zranených mužov neúspešne bojovali priamo na ulici.

V Prahe sa strieľalo i minulý týždeň, a to po hádke skupiny ľudí v blízkosti Slovanského domu v centre mesta. Vtedy ale pri streľbe nebol nikto zranený.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu