Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

SP už zverejnila na svojej stránke zoznam dlžníkov

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) zverejnila v utorok na svojej internetovej stránke zoznam svojich dlžníkov.

Vo zverejnenom zozname sú však zatiaľ len neplatiči poistného a penále, ktorých dlh voči poisťovni do konca vlaňajška predstavoval viac ako 250 tis. Sk. Predseda Rady riaditeľov SP František Halmeš pritom začiatkom februára avizoval, že v zozname budú všetky subjekty s dlhom voči SP nad 100 Sk.

"Dlžníci v sume menšej ako 250 tis. Sk nie sú zatiaľ zaradení do aktuálneho zoznamu kvôli kompletizácii údajov, súvisiacich s odpustením, resp. znížením penále," informovala hovorkyňa poisťovne Vladimíra Pôbišová. Zoznam dlžníkov by sa však mal postupne doplniť aj o neplatičov, voči ktorým eviduje poisťovňa pohľadávku v sume od 100 Sk do 250 tis. Sk.

Termín, do kedy mohli dlžníci v rámci tzv. generálneho pardonu požiadať SP o odpustenie penále, skončil podľa Pôbišovej len 28. februára. O týchto žiadostiach poisťovňa rozhodne najneskôr do 60 dní od ich podania.

"Sociálna poisťovňa chce garantovať korektnosť údajov aj v súvislosti s týmto procesom," skonštatovala hovorkyňa SP. Zoznam dlžníkov by mala SP aktualizovať vždy do 30 dní po ukončení kalendárneho štvrťroka. Počet všetkých dlžníkov by mohol po skompletizovaní zoznamu presiahnuť hranicu 100 tisíc subjektov. Ku koncu minulého roka evidovala poisťovňa pohľadávky v celkovej sume 65 mld. Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu