Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Markíza dostala pokutu 20 tisíc za Modré z neba

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Pokutu 20-tisíc eur uložila Rada pre vysielanie a retransmisiu spoločnosti Markíza-Slovakia pre program Modré z neba, ktorý televízia Markíza odvysielala vlani 7. októbra.

Podľa licenčnej rady televízia porušila zákon o vysielaní a retransmisii zobrazením fyzického alebo psychického utrpenia maloletých. Členovia rady na dnešnom zasadnutí rozhodli aj o pokute 5 000 eur pre Slovenský rozhlas za skrytú mediálnu komerčnú komunikáciu v programe Popoludnie na Slovensku z 22. októbra minulého roka. Za skrytú mediálnu komerčnú komunikáciu skončila s pokutou aj spoločnosť Mac TV prevádzkujúca televíziu JOJ. Pre odvysielanie programu Autosalón z 21. septembra 2008 jej rada udelila pokutu 3 500 eur. Spoločnosť C.E.N. s.r.o. dostala sankciu vo forme upozornenia na porušenie zákona odvysielaním príspevku Nespokojní sudcovia hovoria o neslobode a šikane v Správach TA3 z 1. októbra minulého roka. Rada začala dnes aj niekoľko správnych konaní a udelila licencie.

Na dnešnom zasadnutí sa Peter Abrahám vzdal funkcie podpredsedu RVR. Urobil tak na protest proti odobratiu analógových televíznych frekvencií radou. Informoval o tom riaditeľ Kancelárie RVR Ľuboš Kukliš.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu