Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vláda zasadala v Holíči, Záhoriu vyčlenila 12 miliónov

Robert Fico
Robert Fico

HOLÍČ - Podporiť rekonštrukciu strechy barokového žrebčína v záhorskej obci Kopčany či riešiť sociálne problémy rómskej menšiny v regióne prisľúbila vláda na dnešnom výjazdovom rokovaní V Holíči.

Kabinet už v minulosti zasadol vo viacerých lokalitách mimo Bratislavy. Čelil však aj kritike, že zasadania mimo hlavného mesta sú formou zviditeľňovania sa pred voličmi. Na podporu turizmu, budovania ciest či opravy škôl v záhorských okresoch Senica a Skalica by podľa ministra hospodárstva Ľubomíra Jahnátka (nominant Smeru-SD) malo v tomto roku smerovať spolu asi 12 miliónov eur.

Vláda však zo svojej rezervy poskytne len menšiu časť. "Priamo dnes na rokovaní vlády prišlo k rozdeleniu sumy 1,66 milióna eur," povedal premiér Robert Fico (Smer-SD). Podľa schváleného štátneho rozpočtu by malo ísť asi o 14 percent z celkovej rezervy vládneho kabinetu.

Vláda taktiež zaviazala ministra školstva Jána Mikolaja (SNS), aby poskytol ďalších asi 200.000 eur na rekonštrukcie školských zariadení v týchto okresoch, dodal Fico. Ministri by mali do júnových volieb zasadať aj v ďalších mestách, napríklad vo Veľkom Krtíši či Starej Ľubovni, povedal premiér.

Predseda najsilnejšej opozičnej strany SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda však vlani v novembri po rokovaní vlády v Poprade vyhlásil, že výjazdy mimo Bratislavy sú predvolebnou kampaňou. Kabinet sa navyše podľa neho nevenoval najvážnejším problémom regiónu pod Tatrami, ako je rómska problematika a nezamestnanosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu