Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Danube Wings zruší linky do Británie a Írska, lietadlo vráti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Letecká spoločnosť Danube Wings v letnej sezóne zruší pravidelné linky z Popradu do Londýna a Dublinu. Spoločnosť už skôr ohlásila ukončenie letov do Manchestru. Linky do Británie a Írska prepravca obsluhoval prenajatým lietadlom Boeing 737-400, ktoré vráti Českým aerolíniám (ČSA). Informovala o tom dnes Andrea Kaščáková zo spoločnosti event2all, ktorá Danube Wings mediálne zastupuje.

"Danube Wings po dohode s ČSA ukončí prenájom jej lietadla s posádkou k 28. februáru 2010. Dôvodom je vysoká investičná náročnosť spoločne prevádzkovaných liniek z Popradu do Veľkej Británie a Írska," uviedla Kaščáková. Aerolinky chcú usporené peniaze využiť v letnej sezóne, počas ktorej sa sústredia najmä na destinácie v Taliansku a Chorvátsku. "O budúcej spolupráci bude Danube Wings s ČSA ďalej rokovať," dodala.

Danube Wings ohlásil prenájom zhruba 160-miestneho stroja od ČSA vlani v septembri, na linkách do Londýna, Dublinu a Manchestru začal lietať v decembri. Okrem toho využíva menšie turbovrtuľové lietadlá ATR 72 pre zhruba 70 cestujúcich.

Denník Sme nedávno upozornil na problémy aerolínií, ktoré mali vraj podlžnosti voči Sociálnej poisťovni ako aj bratislavskému letisku. Spoločnosť reagovala, že svoje záväzky chce čo najskôr vyrovnať. "Danube Wings voči ČSA nemá žiadne záväzky po lehote splatnosti," poznamenala Kaščáková.

V čase hospodárskej krízy sa dostali do ťažkostí viaceré slovenské letecké spoločnosti. Skrachoval nízkonákladový prepravca SkyEurope, do konkurzu smeruje aj ďalšia spoločnosť Seagle Air.

Danube Wings počas letnej sezóny plánuje spojenia do chorvátskeho Zadaru, Splitu a Rijeky ako i do piatich talianskych destinácií. "Spoločnosť aj naďalej plánuje prevádzkovať vnútroštátne lety do Popradu a Košíc a tiež linky do Varšavy a Bazileja," informovala Kaščáková.

Vlani aerolinky prepravili takmer 78.000 cestujúcich, väčšina z nich využila pravidelné linky. Danube Wings je obchodnou značkou, pod ktorou prevádzkuje leteckú prepravu spoločnosť VIP Wings.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu