Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Danube Wings priznali finančné problémy

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenské aerolinky VIP Wings lietajúce pod názvom Danube Wings majú finančné problémy. Napísal to dnes denník Sme.

Spoločnosť údajne začiatkom mesiaca dlhovala Sociálnej poisťovni 150.000 eur, bližšie nespresnené podlžnosti mala aj voči bratislavskému letisku. VIP Wings tvrdí, že chce čo najskôr dlžoby splatiť.

V čase hospodárskej krízy sa dostali do ťažkostí viaceré slovenské letecké spoločnosti. Skrachoval nízkonákladový prepravca SkyEurope, okrem toho ministerstvo dopravy pre nesolventnosť odobralo licenciu aj ďalšej spoločnosti Seagle Air.

"Expandovali sme a skutočné tržby nepokryli vzniknuté náklady," citovalo Sme obchodného riaditeľa VIP Wings Jozefa Bebiaka. "Podnikáme kroky, aby sme v čo najkratšom čase vyrovnali všetky finančné záväzky," doplnil. Aerolinky podľa neho vymenili manažment a upravili letový poriadok.

Bratislavské letisko nechcelo uviesť, aké veľké má VIP Wings voči nim podlžnosti, pripustilo však, že eviduje pohľadávky najmä za poskytnuté služby a letiskové poplatky. Veľkú časť liniek prevádzkuje VIP Wings z Popradu, tamojšie letisko však odmietlo povedať, či mu aerolinky niečo dlhujú. "Nebudeme sa k tomu vyjadrovať, pretože to štádium rokovaní neumožňuje," uviedla pre Sme riaditeľka letiska Ivana Herkeľová.

Ministerstvo dopravy zatiaľ podľa svojho hovorcu Stanislava Jurikoviča o finančnom audite letiska neuvažuje.

Danube Wings prevádzkuje vnútroštátne lety z Bratislavy do Popradu a Košíc. Ponúkajú aj viacero spojení do Európy zo slovenských letísk - do Británie, Írska, Švajčiarska, Talianska, Poľska a Belgicka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu