Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Ministerstvo vnútra: Rokujú aj so spoločníkom zavraždeného Čongrádyho!

Petra Čongrádyho zastrelili 9. septembra 2004.
Petra Čongrádyho zastrelili 9. septembra 2004.

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra bude pravdepodobne meniť adresu. Rozbehlo rokovania s írskou spoločnosťou Ballymore, ktorá realizuje projekt Zóna Pribinova a o budovu ministerstva má záujem.

Spoločnosť Ballymore zastupuje na Slovensku firma ReSpekt, konkrétne architekt Branislav Kaliský. Pikantné na tom je, že Kaliský, ktorý rokuje s Palkovými úradníkmi, figuruje v inej firme s nedávno zavraždeným bossom Čongrádym (= 36).

Podľa hovorcu ministerstva vnútra Ažaltoviča s ministerstvom rokuje za spoločnosť Ballymore manažér projektu Simon Johnson. Či sa na rokovaní zúčastňuje aj Kaliský, už akosi Ažaltovič potvrdiť nevedel.

"Na rokovania chodia priamo zástupcovia spoločnosti Ballymore. So sebou nosia ďalších spolupracovníkov. Je na nich, s akými spoločnosťami spolupracujú," uviedol hovorca. Samotný Kaliský však svoju prítomnosť na rokovaniach potvrdil. "Na rokovaniach sa zúčastňujem s pánom Johnsonom," priblížil.

Spoločnosť Ballymore chce zatraktívniť nábrežie Dunaja a realizovať projekt Zóna Pribinova. Objektom ich záujmu sa stala aj budova ministerstva vnútra, ktoré sídli práve na Pribinovej ulici.

"Spoločnosť potrebuje aj časť pozemkov na Pribinovej ulici, preto s touto spoločnosťou rokujeme. Jednou z možností je len zámena časti pozemkov, druhou je zámena všetkých nehnuteľností, ktoré sa nachádzajú na Pribinovej za iné priestory," reaguje hovorca rezortu Ažaltovič.

V prípade, že bude zrealizovaná druhá možnosť, Palkovi úradníci by sa mali presťahovať do nového bizniscentra na Prievozskej ulici. Zatiaľ ministerstvo vnútra žiadnu zmluvu nepodpísalo a podľa Ažaltoviča je "predčasné o tom hovoriť".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu