Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Nemocnice v Topoľčanoch a Leviciach obmedzili liečenie

ilustračné foto
ilustračné foto

TOPOĽČANY - Krajské nemocnice v Topoľčanoch a v Leviciach od dnešného dňa obmedzili liečenie pacientov iba na akútne prípady a ich súčasní prevádzkovatelia zo zariadení začali odnášať prístrojové vybavenie.

Všetky plánované operácie a vyšetrenia sú zrušené, informoval riaditeľ topoľčianskej nemocnice Martin Naništa. Dôvodom je zrušenie nájomných zmlúv Nitrianskym samosprávnym krajom (NSK) ku koncu februára.

"Odnášame si naše zariadenie, ktoré sme do nemocníc nakúpili," povedal Naništa. Obmedzenie prevádzky zdravotníckych zariadení Naništa ohlásil už minulý týždeň. Pacientov na zatvorenie ambulancií upozorňujú vyvesené oznamy. Podľa niektorých informácií sú na nich uvedené telefónne čísla podpredsedníčky kraja Ľubice Burdovej a predsedu Milana Belicu. O vzniknutej situácii rokuje na úrade NSK krízový štáb, reakciu samosprávy zisťuje.

Nemocnice v Topoľčanoch a Leviciach prenajalo zastupiteľstvo NSK neziskovým organizáciám na 15 rokov v roku 2005. Župa však zmluvy v novembri vypovedala pre rastúce dlhy nemocníc za energie. Podľa Belicu hrozilo, že dlhy nemocníc voči župnej firme Energo prevýšia investície nájomcov do zdravotníckych zariadení. NSK už medzitým zriadil novú neziskovú organizáciu, ktorá bude obe zariadenie prevádzkovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu