Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

NAD VECOU Za golf, za pólo, za národ!

Účastník polo turnaja, ktorý sa konal na Štrbskom Plese
Účastník polo turnaja, ktorý sa konal na Štrbskom Plese

BRATISLAVA - Nad všetky pochybnosti má slovenský národ v športe čo doháňať, dokonca aj v porovnaní s takými Maďarmi. Nečudo, že národne orientovaný minister školstva robí všetko preto, aby tento nelichotivý stav zvrátil.

A ako to už často býva, namiesto ocenenia vôle podporiť dobrý nápad žne len závisť a nevďak nepriateľov Slovenska. Pritom každý Slovák by mohol a mal byť hrdý na to, že tento národ je schopný zorganizovať golfový turnaj na najvyššej úrovni. Povedzte, čo je to mizerných 580 tisíc eur, ktoré chce minister dať organizátorovi zo štátnej kasy, v porovnaní s obrovskými ziskami pre našu vlasť v oblasti politického a spoločenského významu po celom svete? Ani ten posledný kalifornský milionárik, či dubajský šejk by si už nepomýlil Slovensko so Slovinskom.

Poviem vám, je dobré, že ministerstvo si všíma a podporuje aj menšinové športy – veď masovosť sa dostaví najneskôr v priebehu niekoľkých desaťročí. A keďže golf je olympijskym športom, ako zdôraznil pán minister, vlna národnej hrdosti z účasti mladej šarmantnej golfistky na olympiáde dá rýchlo zabudnúť na deravé školské strechy, mizerné učiteľské platy a vysokoškolské diplomy za trhové ceny.

Už aby sa do zoznamu olympijskych športov dostalo aj konské pólo. Nech tých pár nadšencov už nemusí propagovať svoj ušľachtilý, ale finančne dozaista náročný šport z vlastných vreciek. Berúc do úvahy aktívny prístup ministra, sa nedá vylúčiť, že už o pár rokov sa na polovici pod Tatrami bude hrať golf a na druhej konské pólo. Aj monacký princ bude závidieť...
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu