Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

NAD VECOU SDKÚ: Nie vyhrať, ale prežiť

Ivan Mikloš a Mikuláš Dzurinda
Ivan Mikloš a Mikuláš Dzurinda (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pravicový koláč sa po udalostiach uplynulých dní zmenšil. Ubudne predovšetkým SDKÚ a to napriek tomu, že sa snažiac oživiť bojový duch, pomaly zviecha z kómy.

Je jasné, že pod tlakom udalostí bude musieť strana zmeniť predvolebnú stratégiu.- namiesto doterajšieho úspešného modelu s názvom Ako čo najviac získať (v čom, mimochodom, bola vždy úspešná) na model Ako čo najmenej stratiť. Je škoda, že strana s dvadsaťpercentným potenciálom bude mať čo robiť, aby mala desať. Je to škoda pre celý politický vývoj krajiny, pretože dnes je jasné, že rozdiel medzi víťaznou ľavicou a oslabenou pravicou sa po voľbách nezdravo zväčší.

O tom koľko sympatizantov nepôjde voliť a koľko prebehne pod krídla ďalších pravicových subjektov sa bude rozhodovať v nasledujúcich zopár pre stranu ťažkých týždňoch a podstatným aspektom bude osoba nového straníckeho lídra. Realistovi musí byť jasné, že Dzurindovým nástupcom bude Mikloš - je to polovica dobre fungujúceho tandemu s porovnateľným vplyvom v štruktúrach strany a záruka kontinuity politickej línie. Líder do nepohody.

Pri všetkej úcte k pertraktovanej schopnosti zvyšovať potenciál strany sú šance Radičovej mizivé až nulové.Odvrátenou stranou mince je skutočnosť, že tam, kde voliči ľudového Dzurindu nemajú radi, elitárskeho Mikloša nenávidia. Z čoho vyplýva, že hlavnou úlohou strany nebude vyhrať, ale prežiť. Nuž čo, možno o štyri roky bude mať Slovensko ľavice po krk a začne ho zaujímať aj financovanie Smeru. Možno potom...
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu