Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ministerstvo chce na ženský golfový turnaj 580 tisíc!

Ministerstvo školstva
Ministerstvo školstva

BRATISLAVA - Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v golfe, ktoré budú súčasťou série turnajov Ladies European Tour (LET), možno štedro podporí vláda. Ministerstvo školstva navrhlo, aby štát na podujatie prispel 580.000 eurami, čo je vyše polovica rozpočtu majstrovstiev.

Údajne by to mohlo pomôcť pri propagácii Slovenska vo svete. Materiál je v súčasnosti v pripomienkovom konaní, o poskytnutí peňazí musí rozhodnúť kabinet.

Celkový rozpočet golfových majstrovstiev predstavuje 1,14 milióna eur, z tohto necelá tretina je určená na výhry pre hráčky. Víťazka by si mala odniesť 52.500 eur. Väčšia časť štátnej podpory, 330.000 eur, by sa mala využiť na usporiadanie turnaja, štvrť milióna eur na aktivity, ktoré majú Slovensko vo svete zviditeľniť.

Turnaj sa uskutoční koncom mája na ihrisku golfového klubu Gray Bear Tále, ktoré prevádzkuje spoločnosť Tále. Jej predsedom predstavenstva je podnikateľ Vladimír Soták, ktorý v minulosti viackrát obhajoval kroky súčasného kabinetu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a bol tiež členom vládnej Rady pre hospodársku krízu. Soták vedie výrobcu rúr Železiarne Podbrezová.

Ministerstvo školstva sériu 25 turnajov LET, ktoré prebiehajú po celom svete, prirovnalo k pretekom formuly 1. Dejiská prestížneho motoristického seriálu pritom zvyknú prilákať desiatky tisíc divákov; organizátori golfových majstrovstiev však počítajú s výstavbou hlavnej tribúny len pre 300 ľudí. Úrad sa spolieha najmä na televízne prenosy.

"Vzhľadom na to, že možný televízny dosah je viac ako 800 miliónov domácností v celom svete, turnaj LET zabezpečí Slovenskej republike, okrem výnimočného športového zážitku, aj mimoriadne rozsiahlu, efektívnu a účinnú medzinárodnú propagáciu," uviedlo ministerstvo. Majstrovstvá môžu podľa neho prispieť k rozvoju cestovného ruchu a v budúcnosti aj k zníženiu nezamestnanosti v regióne.

Súčasná vláda už podporila viaceré investície do športu. Asi 40 miliónmi eur prispieva na rekonštrukciu Zimného štadióna Ondreja Nepelu, v ktorom sa majú v roku 2011 uskutočniť majstrovstvá sveta v hokeji. Vlani v júli Ficov kabinet rozhodol, že dá 70 miliónov eur na výstavbu nového národného futbalového štadióna. Sám premiér okrem toho zo svojej vládnej rezervy prispel na vybudovanie nových multifunkčných ihrísk vo viacerých obciach a mestách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu