Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Riadiaci pracovníci dostanú lekcie z vlastenectva

Ján Mikolaj
Ján Mikolaj (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva SR na čele s národniarom Jánom Mikolajom pripravuje vedeckú konferenciu o vlastenectve. Určená je prevažne riadiacim pracovníkom štátnych inštitúcií.

"Témami konferencie budú vlastenectvo ako pozitívna hodnota 21. storočia a vlastenectvo a tradície ako základňa hodnotového sveta súčasného človeka," uviedol odbor masmediálnej politiky Ministerstva školstva SR. Konferencia sa volá Vlastenectvo a tradície vo výchove a vzdelávaní, uskutoční sa v piatok v Smoleniciach.

Ministerstvo školstva doposiaľ toto podujatie neorganizovalo. "Ide o prvú takúto vedeckú konferenciu, ktorej cieľom a odborným zameraním je myšlienka vlastenectva v súčasnom svete globalizácie a integrácie," uviedlo tlačové oddelenie ministerstva. Odpovedi na otázku, koľko bude podujatie stáť, sa však vyhlo.

Okrem rezortu vraj peniaze na konferenciu dali aj spoluorganizátori - Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici a Matica slovenská. Zúčastniť sa na nej majú predsedovia vyšších územných celkov (VÚC), vedúci pracovníci priamo riadených organizácií MŠ SR, riaditelia odborov školstva VÚC, zástupcovia Ministerstva kultúry SR, predstavitelia diecéz, odborníci vysokých škôl, ako aj zástupca Národného osvetového centra a ďalších organizácií pôsobiacich v oblasti vedy, výskumu a metodického riadenia v oblasti národných tradícii a kultúry.

Prednášať im budú riaditelia a učitelia základných a stredných škôl, ďalej učitelia z Prvého slovenského literárneho gymnázia v Revúcej a z Gymnázia J. Hollého v Trnave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu