Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Mako sa rútil za ministrom a havaroval, píše Sme

Tibor Mako
Tibor Mako (Zdroj: SITA)

KOŠICE/SEČOVCE – Bývalý riaditeľ hraničnej a cudzineckej polície Tibor Mako sa vlani v novembri rútil v protismere s civilným autom a na streche mal maják. Ponáhľal sa za ministrom Kaliňákom na východ Slovenska. Narazil do auta, ktoré bolo vo svojom pruhu. Napriek tomu policajt údajne nehodu nezapríčinil. Píše o tom Korzár.

Najskôr vyšetrovateľ označil za poškodeného človeka, ktorý išiel vo svojom pruhu, neskôr policajta. Mako medzičasom odstúpil z funkcie pre škandál s ukrytou výbušninou v taške Popradčana, teraz pracuje na ministerstve vnútra pre štátneho tajomníka. Policajt predbiehal pred železničným priecestím stojacu kolónu áut.

V protismere pred ním sa objavil Ford Mondeo, ktorý na cestu vyšiel z boku. Zrážke už nedokázal policajný riaditeľ zabrániť. Nehodu vyšetroval policajt z trebišovského dopravného inšpektorátu. Začal trestné stíhanie pre ulíženie na zdraví a Malik figuroval ako poškodený. Vyšetrovateľ podľa zákona posunul spis policajnej inšpekcii v Košiciach. Ten sa ale vrátil späť do Trebišova, lebo policajt údajne nespáchal trestný čin.

„Na služobnom aute som mal zapnuté svetelné a zvukové výstražné zariadenia," argumentuje policajný dôstojník. Podľa Malikovho advokáta viacerí svedkovia ale vypovedali, že na Makovom aute siréna nebola zapnutá.

„Aj keby zariadenie fungovalo, nehodu podľa nášho názoru spôsobil pán Mako svojou riskantnou a nebezpečnou jazdou. Otázne tiež je, či signalizačné zariadenie použil v súlade so zákonom." Minister Kaliňák o nehode vie, do ukončenia vyšetrovania sa však nemieni k nej vyjadriť.

Na otázku, či vie o údajnom ovplyvňovaní vyšetrovania, ktoré naznačuje šofér auta, do ktorého policajt vrazil, reagoval: „Keď máte nejaké informácie, ktoré pomôžu vyšetrovaniu, prosím, dajte nám ich,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu