Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Pravda: Mako zostane naďalej pracovať v polícii

Tibor Mako
Tibor Mako

BRATISLAVA - Riaditeľ hraničnej a cudzineckej polície Tibor Mako, ktorý sa po nepodarenom bezpečnostnom cvičení s výbušninou na popradskom letisku, rozhodol odísť z funkcie, zostane naďalej pracovať v polícii. Napísal to dnes denník Pravda.

Mako rezignoval po afére s trhavinou, ktorú policajti zabudli v batožine jedného z cestujúcich do Írska.

"Nezlyhal ako policajt, ale ako funkcionár, preto nie je dôvod, aby odchádzal z Policajného zboru," uviedol hovorca ministerstva vnútra Erik Tomáš. Zatiaľ však nevedel povedať, kde bude Mako ďalej pôsobiť.

Ministerstvo vnútra Maka po prepuknutí aféry obhajovalo a označilo ho za odborníka. Spočiatku odmietalo jeho rezignáciu, keďže za incident údajne nemohol. Pri cvičení vraj pochybil najmä policajt, ktorý mal pohyb trhaviny na letisku kontrolovať. Ten zanechal výbušninu medzi batožinou počas cvičenia so psom, určeným na vyhľadávanie nebezpečných látok. Výbušninu potom naložili do lietadla, smerujúceho do Dublinu, kde neskôr majiteľa batožiny zatkli. Policajt chybu nahlásil až o niekoľko dní.

Napriek kritike bezpečnostných expertov a opozícii minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) kreslo opustiť nechce, lebo za aféru necíti zodpovednosť. Kaliňáka sa zastal i premiér a jeho stranícky šéf Robert Fico.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu