Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Kamióny blokujú dopravu v Nitre a Trnave

Protest dopravcov v Trnave na obchvate.
Protest dopravcov v Trnave na obchvate.

NITRA/TRNAVA – Kým policajný prezident hrozí kamionistom postihmi, desiatky z nich blokujú dopravu v Trnave ako aj križovatku v Nitre, ktorá leží na hlavnom ťahu na Banskú Bystricu.

Policajti na mieste sa snažia nasmerovať premávku na obchádzkové trasy.

Zhruba 30 kamiónov a autobusov blokuje pravý jazdný pruh na okružnej križovatke pod Zoborom v Nitre. Ľavý jazdný pruh zostáva podľa policajnej hovorkyne Renáty Čuhákovej prejazdný. V Nitre dopravcovia protestujú už druhý raz, prvýkrát to bolo v piatok, keď brzdili premávku pomalou jazdou.

Doprava je zablokovaná na troch miestach v Trnave. Približne 70 kamiónov blokuje severný obchvat, výjazd R1 v smere na Nitru a časť Trstínskej ulice v smere na Senicu, informoval koordinátor akcie Rudolf Pašák. Dopravu tu usmerňuje polícia, ktorá sem nepúšťa ďalšie kamióny ani osobné autá.

Kamionisti spustili podpornú akciu v Trnave už o 9:00 ráno pomalou jazdou po meste. Po zásahu polície sa zhromaždili na obchvate. Podľa Pašáka budú ulice blokovať tak dlho, ako bude treba. „Závisí to od výsledkov rokovaní s vládou,“ uviedol Pašák.

Dopravcovia avizovali aj spanilú jazdu Trnavou. Motorizovaní Trnavčania sa majú stretnúť pred hypermarketom Tesco a odtiaľ pomaly prejsť mestom so zapnutými smerovkami a trúbením.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu