Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Košiciach odstavili viac ako 70 kamiónov

Kamionisti v Košiciach organizujú protest na južnej výpadovke z mesta.
Kamionisti v Košiciach organizujú protest na južnej výpadovke z mesta.

KOŠICE - Na parkovisku na Južnej triede v Košiciach sa zhromaždilo viac ako 70 kamiónov. Zatiaľ stoja na mieste, po poludňajšom rokovaní v Bratislave by malo byť známe, ako sa bude protestná akcia v Košiciach ďalej vyvíjať. Uviedla to koordinátorka Anna Ondrušová. Doprava v tomto úseku je tak spomalená, situáciu monitoruje polícia.

Protestujúcich autodopravcov prichádzajú od rána podporovať mnohí občania. Podľa starostu košickej mestskej časti Krásna Mareka Kažimíra sa na petičné hárky podpísalo viac ako 300 obyvateľov. Mnohí z nich prinášajú vodičom pizzu či bagety, k dispozícii majú aj kávu a čaj. "Chodia aj podnikatelia. Pýtajú sa, ako by mohli pomôcť. Cítia spolupatričnosť," povedal Kažimír.

Starosta je však zároveň sklamaný z toho, že na jeho výzvu na podporu nespokojných autodopravcov, ktorú adresoval primátorovi Košíc Františkovi Knapíkovi, starostom košických mestských časti ako aj obcí v Košickom kraji, zatiaľ nikto nereagoval.

Petičné miesto je zriadené na parkovisku pred vstupom na Katastrálny úrad na spomínanej Južnej triede. Petičný hárok s pokynmi na vyplnenie a zaslanie je aj na internetovej stránke www.dopravcovia.wbl.sk, v sekcii fotogaléria.

Zástupcovia malých a stredných dopravcov zakladajúci Úniu autodopravcov Slovenska, žiadajú pozastaviť realizáciu mýtneho systému až do prepracovania mapy spoplatnených ciest prvej triedy len na nevyhnutné úseky a označenie všetkých spoplatnených úsekov informačnou tabuľou. Okrem toho chcú zníženie spotrebnej dane z motorových palív na priemernú úroveň okolitých krajín, či výrazné zníženie cestnej dane ako kompenzácie za zavedenie elektronického mýta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu