Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mýto spôsobuje problémy aj samospráve

Protesty dopravcov
Protesty dopravcov (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zavedenie elektronického mýta spôsobuje isté problémy aj samospráve. Tvrdí to Združenie miest a obcí Slovenska. Konkrétne je to možné zvýšenie nákladov na zabezpečenie verejnoprospešných služieb, informovala hovorkyňa združenia Helena Poláková.

Na možné dopady, ktoré vyplývajú z neriešenia konfliktu medzi zástupcami autodopravcov a orgánmi štátu, upozornila ešte minulý týždeň aj Únia miest Slovenska.

"Medzi konkrétne príklady môžeme uviesť vozidlá technických služieb, vozidlá pre odvoz odpadu, ale aj napríklad techniku, ktorá slúži potrebám dobrovoľnej požiarnej ochrany a zariadení sociálnych služieb," povedala Poláková. Dodala, že v záujme riešenia možných vzniknutých problémov sa dnes na rokovaní na Úrade vlády predstavitelia združenia zúčastnia.

Premiér Fico zvolal dnes na 15. hodinu rokovanie so zástupcami zamestnávateľov, samospráv, Slovnaftu, Združenia cestných dopravcov ČESMAD Slovakia, Národnej diaľničnej spoločnosti, ministerstiev financií a dopravy. Venovať by sa mali možnostiam zníženia spotrebnej dane. Fico dnes zástupcov nespokojných autodopravcov neprijal. Únia miest Slovenska opätovne vyzýva k trpezlivému a ústretovému dialógu všetkých strán.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu