Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Packa hrozí kamionistom postihmi

Policajný prezident Ján Packa
Policajný prezident Ján Packa

BRATISLAVA - Policajný prezident Ján Packa oznámil, že autodopravcovia, ktorí budú blokovať cesty, musia rátať s postihom. Packa na tlačovej besede zdôraznil, že takto bude polícia postupovať voči každému autodopravcovi, ktorý sa nepodvolí pokynom polície.

"Bude postihnutý presne podľa zákona a v plnej výške trestu a nebudem hľadieť na to, že on vodičský preukaz potrebuje," povedal Packa a dodal, že každá tolerancia má svoje medze.

"Nikto si nemôže uzurpovať právo, aby si presadil záujem časti súkromných prepravcov oproti záujmom spoločnosti," povedal Packa. Podľa neho už prevažuje verejný záujem, protesty sa veľmi rozrástli.

"Končíme s toleranciou a polícia použije všetky zákonné prostriedky, ktoré máme, a môžem vám povedať, že voči vodičom ich máme naozaj dosť," konštatoval Packa. Doteraz boli podľa neho policajti voči protestujúcim autodpopravcom zhovievaví, lebo vodičský preukaz je ich chlebíček. Ak chcú autodopravcovia prejaviť svoju nespokojnosť, môžu podľa Packu využiť právo na štrajk alebo zhromažďovanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu