Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pred úradom vlády pristála kopa hnoja

Pred úrad vlády niekto vysypal kopu hnoja Zobraziť galériu (6)
Pred úrad vlády niekto vysypal kopu hnoja (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pred Úrad vlády SR v Bratislave vysypalo neznáme vozidlo kopu hnoja. Stalo sa tak počas rokovania zástupcov Únie autodopravcov SR s riaditeľom tlačového odboru úradu vlády Braňom Ondrušom.

Podľa vyjadrenia vodiča sa mala na vozidle, ktoré hnoj prevážalo, pokaziť počas jazdy hydraulika. "Neviem si to ani ja vysvetliť, ale tá technika je nevyspytateľná," poznamenal dopravca Ľuboslav Kristel. Dodal, že sú ochotní pomôcť pri odpratávaní hnoja z cesty. V prípade, že by vodič bol sankcionovaný, "urobíme celoslovenskú zbierku, aby sme obhájili tohto pána", prisľúbil. K tomu, či išlo o "spontánny nápad" jedného z podporovateľov protestu, alebo náhodnú technickú poruchu vozidla, sa zástupca Únie autodopravcov Slovenska (UNAS) Jaroslav Polaček nevedel vyjadriť. "Ale keď sme pri tom hnoji, ešte aj ten hnoj musí zaplatiť mýto, aby sa dostal na pole," dodal Polaček. Vodiča, ktorý po poruche vozidlo zastavil, zablokovali policajti. Predviedli ho na políciu. Na miesto prišiel aj krajský policajný šéf Pavel Brath. Hnoj po niekoľkých minútach prišli odpratať pracovníci spoločnosti A.S.A.

Šofér, ktorý vysypal hnoj, už vypovedal na polícii. "Keďže vodič je podozrivý z priestupku na úseku znečisťovania verejného priestranstva, bolo potrebné ho vypočuť, policajti ho predviedli na jedno z policajných oddelení v bratislavskom Starom Meste. Po vykonaní potrebných úkonov ho prepustili," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Podľa informácií hovorkyne primátora Beatrice Szabóovej stálo odpratanie 38 eur. Spoločnosť, ktorá cestu vyčistila, si bude náklady vymáhať od mesta. Mesto si podľa hovorkyne počká na vyriešenie celého prípadu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu