Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zabudnutá trhavina spustila na webe lavínu vtipov

Letisko Poprad
Letisko Poprad

BRATISLAVA - Trhavina, ktorú policajti podstrčili nič netušiacemu Popradčanovi a ten s ňou odletel do Írska, zabáva ľudí na internete. Diskutujúcich pod článkami o blamáži polície v Poprade možno rozdeliť do dvoch táborov. Jedni kritizujú úrady aj vládu, prípadne poukazujú na podobné prešľapy v iných štátoch. Druhí o 90 gramoch trhaviny RDX (hexogénu) vtipkujú.

Internetový život takzvanej popradskej reality show, ako škandál na webe volajú, zhrnul denník Sme. Na fóre servera news.slashdot.org sa objavilo "úprimné ospravedlnenie slovenskému ministerstvu vnútra" za nepresné vysvetlenie, že americká zásielka kolekcie DVD s filmami Policajná akadémia nebola určená pre inštruktáž bezpečnostných zložiek.

Na webe reddit.com sa diskutujúci s prezývkou leaderofmen bije do pŕs s tým, že predsa už roky hovoril, že Iračania a Afgánci na rozdiel od Slovákov nie sú tí, ktorých sa máme obávať. "Môžu (Slováci) s bombou prejsť bezpečnostnou kontrolou na letisku a ani o tom nevedia," tvrdí leaderofmen. Zároveň dodáva, že sa mu dnes zrejme nebude dobre spať.

Na rovnomennom webe sa anglicky rozčuľuje zrejme slovenský občan pod menom me0w: "Všetky tieto problémy spôsobili Íri. Poskytli sme im zadarmo trhavinu a teraz by sme sa my mali ospravedlniť?" Čitateľ webu sme.sk aquilla opísal, ako mohlo vyzerať policajné hodnotenie celej akcie.

"Vkladanie výbušnín nič netušiacim cestujúcim do batožiny - 100 percent. Vyberanie tých istých - 87,5 percenta. Z uvedeného jednoznačne vyplýva, že cvičenie prebehlo úspešne," zhrnul. Ďalší diskutujúci kolega poznamenal, že aspoň na psa policajti nezabudli.

Martin81 v diskusii pod článkom Sme sa podobne ako ďalší pozastavil nad spôsobom, akým popradskej letisko informovalo Dublin o zabudnutej výbušnine. Správa bola síce obratom odoslaná telexom, ale na zlú adresu, ktorá patrila súkromnej firme zaoberajúcej sa vybavovaním batožiny. Našla sa preto až po niekoľkých dňoch.

"Mohli poslať telegram alebo holuba," vypočítal ďalšie komunikačné možnosti. Na internetovej sociálnej sieti Facebook, zaznamenal škandál tiež veľký úspech. "Zabudli sme na jeden balík s trhavinou, máte ho na palube, ale nepanikárte, aj na rozbušku sme zabudli," uvádza istý používateľ v mene slovenskej polície.

Ďalší zase vymyslel vtip o počte slovenských policajtov, ktorých treba na plánovanie teroristických útokov: "Dvaja - jeden bombu ukryje a druhý ju nenájde." A na záver pomaly už klasický vtip o kontrole batožiny po pristátí.

"Čo máte v tom kufri?" pýta sa colník. "Ako to mám vedieť?" odpovie cestujúci. "Á, pán je zo Slovenska …" Popradský škandál sa objavil aj pod samostatným heslom na anglickej verzii internetovej encyklopédie Wikipedia, ktorú vytvárajú priamo užívatelia webu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu