Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Lídrom dvojkoalície by mohla byť Radičová, tvrdí Sulík 

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Šéf mimoparlamentnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík si vie predstaviť na poste lídra prípadnej dvojkoalície s opozičnou SDKÚ-DS bývalú poslankyňu parlamentu Ivetu Radičovú. Novinárom na tlačovej besede povedal, že podmienka výmeny lídra prípadnej dvojkoalície týchto strán je seriózna.

Reakcia SDKÚ-DS, ktorá ju označila za neserióznu, ho prekvapila. Ak Dzurinda lídrom zostane, zrejme to bude znamenať koniec predvolebnej spolupráce, pripustil Sulík.

"Ja si pani Radičovú predstaviť viem," povedal novinárom Sulík. Uviedol, že nebude zatiaľ hovoriť žiadne iné mená. Zdôvodnil to tým, že nechce spôsobovať ďalšie iritácie. Strana je podľa neho presvedčená, že osoba šéfa opozičnej strany na čele prípadnej dvojkoalície je pre ich voličov neakceptovateľná.

"Mohol by nám ubudnúť počet voličov," tvrdil Sulík. Dôvodom je, že Dzurinda je v politike "príliš dlho" a vedie rebríčky najnedôveryhodnejších politikov. Povolebnú spoluprácu však nevylúčil. Rozhodnutie SaS odobrila ich republiková rada. Podpredseda SDKÚ-DS Ivan Mikloš to označil za neseriózne.

Tvrdil, že kým ich strana dala serióznu ponuku, tak odpoveď Sulíka za serióznu nepovažuje. Ak im serióznu odpoveď dá, je ochotná s nimi rokovať. S ponukou prišla SDKÚ-DS. Ak nedostane inú odpoveď, SDKÚ-DS to považuje za odmietnutie ponuky. Sulíkovi dal ponuku na rokovanie ešte v decembri Dzurinda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu