Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na priecestí v Polomke spustia signalizáciu

Železničné priecestie v Polomke
Železničné priecestie v Polomke

BANSKÁ BYSTRICA - Na železničnom priecestí v Polomke bude motoristov od dnešného večera upozorňovať na prichádzajúci vlak signalizácia.

Vybudovali ju tam po tom, čo na priecestí koncom februára zomrelo po náraze vlaku do autobusu 12 ľudí. Svetelnú signalizáciu za približne 200.000 eur (asi 6,03 milióna Sk) slávnostne odovzdajú v stredu, informovala dnes hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková.

Signalizácia na priecestí bude automatická, na vlak budú upozorňovať červené svetlá. Závory železnice nepostavili. V minulosti prechod cez trať označoval výstražný kríž. Osadeniu signalizácie, ktorej výstavbu železnice ohlásili krátko po tragédii, bránilo neukončené vyšetrovanie a neskôr problémy s vydaním stavebného povolenia.

Februárová tragédia na priecestí vedúcom k lyžiarskemu stredisku v Polomke sa zaradila medzi najväčšie autobusové nešťastia v histórii Slovenska. Okrem 12 mŕtvych sa ďalších 19 ľudí zranilo. Vodiča autobusu obvinili zo všeobecného ohrozenia, vyšetrovanie zatiaľ polícia neukončila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu