Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obetiam havárie autobusu v Polomke odhalia pamätník

Tragická nehoda v Polomke
Tragická nehoda v Polomke (Zdroj: SITA)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Obetiam tohtoročnej februárovej tragickej nehody autobusu pri Polomke v Breznianskom okrese odhalia v piatok pamätník.

Peniaze naň vyčlenili z konta na pomoc pozostalým po dvanástich obetiach, ktoré zriadilo mesto Bánovce nad Bebravou Súkromné osoby, podnikatelia, ale aj samosprávy prispeli celkovou sumou 33 000 €. Ako uviedol primátor Bánoviec Stanislav Šiko, na pomník išlo desať percent zo zbierky. Ostatné prostriedky na základe rozhodnutie mestskej komisie prerozdelia medzi pozostalých.

Nehoda sa stala v sobotu 21. februára ráno na nechránenom železničnom priecestí. Do zájazdového autobusu smerujúceho do tamojšieho lyžiarskeho strediska Bučník narazil motorový osobný vlak. Pri nehode zahynulo 12 cestujúcich z autobusu, 20 boli zranení. Cestujúci sa navzájom poznali, tvorili dlhoročnú partiu, ktorá chodila na turistiku.

Autobus riadil majiteľ Ján M., ktorý sa s obeťami poznal. Polícia vodiča v marci obvinila z trestného činu všeobecného ohrozenia, hrozí mu až desaťročné väzenie. Podľa polície je príčinou nehody pravdepodobne skutočnosť, že vodič autobusu nedal prednosť prichádzajúcemu vlaku. Autobus pred priecestím nezastal, ale plynule prešiel na priecestie. Bánovce zabezpečili pre pozostalých a ostatných účastníkov dopravu do Polomky autobusom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu