Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na bratislavskej ZŠ potvrdili prípad novej chrípky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na Základnej škole Za kasárňou v bratislavskom Novom Meste potvrdili prvý prípad novejchrípky. Ide o žiaka druhého ročníka. Informovala o tom dnes tlačová tajomníčka novomestského starostu Alžbeta Klesnilová.

Vedenie školy už na podnet Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava prijal patričné opatrenia. "Na začiatku vyučovania skontrolujú triedni učitelia všetky deti a ak u niektorého žiaka zistia príznaky ochorenia, pošlú ho do domáceho liečenia s povinnou návštevou lekára. Doma musí byť minimálne sedem dní," uviedla Klesnilová.

Zároveň sa bude dôsledne sledovať dodržiavanie hygieny, ako je používanie papierových vreckoviek a umývanie rúk. Cez každú prestávku sa budú triedy vetrať. Riaditeľ školy zároveň až do odvolania zrušil popoludňajšie vyučovanie, krúžky či návštevy hromadných podujatí.

Ako Klesnilová ďalej uviedla, vyučovanie je v súčasnosti prerušené na Základnej škole na Cádrovej ulici. Dôvodom je zvýšená chorobnosť detí na akútne respiračné ochorenia. Na škole by sa malo opäť začať vyučovať v stredu 18. novembra. Opatrenia prijali aj na Základnej škole s Materskou školou na Sibírskej ulici. Žiaci tu v pondelok 16. novembra budú mať riaditeľské voľno. Nové Mesto je zriaďovateľom 11 materských a ôsmich základných škôl.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu