Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Riaditeľ nemocnice v Bardejove mal zobrať dva milióny!

Bardejovská nemocnica
Bardejovská nemocnica

BRATISLAVA - Polícia údajne obvinila z korupcie riaditeľa bardejovskej nemocnice a šéfa Asociácie nemocníc Slovenska Mariána Petka. Dôvodom má byť zodpovednosť za zneužitie peňazí z eurofondov.

Podľa televízie Markíza vraj riaditeľ zobral úplatok od jednej firmy, ktorá neskôr nemocnicu rekonštruovala. Vyšetrovanie riaditeľa má súvisieť s prijatím úplatku vo výške dva milióny slovenských korún (66 388 eur). Pracovníci Úradu boja proti korupcii podľa TA3 prehľadali kancelárske priestory nemocnice a vypočuli viacerých ľudí z jej vedenia. "Polícia sa vecou zaoberá, zatiaľ však nie je možné poskytnúť bližšie informácie," povedala televízii policajná hovorkyňa Andrea Polačiková.

Policajné vyšetrovanie potvrdil aj poslanec opozičnej strany SDKÚ-DS Ján Pataky, ktorý je členom dozornej rady nemocnice. Petko stojí na čele asociácie nemocníc od roku 2006. Viac informácií o prípade by vraj polícia mala zverejniť v najbližších dňoch. Súdy v minulosti riešili viaceré prípady korupcie v slovenskom zdravotníctve.

Špecializovaný trestný súd v októbri potrestal bývalého prednostu martinskej kliniky Jozefa Masára za prijatie úplatku dvojročným podmienečným trestom a pokutou 3000 eur (90.378 Sk). Korupciu nedávno riešil aj Ústavný súd, ktorý zrušil trest lekárovi Romanovi Bánskemu. Tomu v minulosti vymeral Najvyšší súd podmienečný trest za to, že prevzal peniaze za plastickú operáciu prsníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu