Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Súdia skorumpovaných policajtov z Prievidze!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

PRIEVIDZA - Polícia obvinila z korupcie šéfa Obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Prievidzi, ktorý podľa nej prijal úplatok najmenej 400 eur (vyše 12.000 korún).

Spolu s dvoma podriadenými vraj za peniaze prisľúbil pomoc pri vybavovaní úradných náležitostí ohľadne dovezeného vozidla. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenej trojici až dvanásť rokov väzenia. Informovali o tom zástupcovia polície.

"Prijali úplatky za to, že zabezpečia vydanie rozhodnutia o uznanie schválenia jednotlivo dovezeného vozidla a toto schválenie uprednostnia pred ostatnými žiadateľmi. A to i napriek tomu, že neboli splnené všetky podmienky v zmysle zákona o podmienkach prevádzky vozidiel na pozemných komunikáciách," poznamenala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Polačiková.

Minimálne 400-eurový úplatok vraj prijal každý z previnilcov. Úradníci čelia obvineniu z prijímania úplatku a zneužívania právomocí verejného činiteľa. Polícia nespresnila, či obvinených stíha na slobode alebo vo vyšetrovacej väzbe. So šéfom úradu sa nepodarilo spojiť.

Policajti nedávno obvinili z korupcie i pracovníka štátom ovládaných Železníc SR a štyroch živnostníkov. Zvolenský riaditeľ údržby železničnej infraštruktúry vraj za úplatky vo výške 14.000 eur (421.700 Sk) prideľoval zákazky vybraným podnikateľom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu