Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Policajti dohliadnu aj na bezpečnosť volebných komisií

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Počas sobotňajších volieb bude v službe aj viac policajtov. Dvetisíc ich dohliadne na pokojný priebeh vlieb až do ich skončeniaa sčítania hlasov. Strážiť budú aj volebné miestnosti a ich okolie.

Ak o to požiadajú predsedovia volebných komisií, policajti ochránia aj komisie. Po skončení hlasovania budú policajti sprevádzať pracovníkov volebných komisií z krajov do Ústrednej volebnej komisie v Bratislave.

V mestách a obciach budú policajti na autách ale aj pešie policajné hliadky. Dopravná polícia sa zameria najmä na plynulosť premávky, v teréne budú aj príslušníci kriminálnej polície. V prípade potreby sú pripravené ďalšie sily a prostriedky, v pohotovosti budú aj špeciálne policajné útvary spoločne s pyrotechnikmi.

Za poriadok vo volebnej miestnosti a v jej bezprostrednom okolí zodpovedá podľa zákona o voľbách do orgánov samosprávnych krajov predseda okrskovej volebnej komisie. Počas jeho neprítomnosti podpredseda. Majú aj dozrieť, aby sa volebná miestnosť nepreplnila. Tiež umožňujú prítomnosť pozorovateľov volieb v miestnosti, ak to neprekáža priebehu hlasovania.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu