Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Mladý murár z Brezna už osemkrát trestaný!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BANSKÁ BYSTRICA – Trest štyri a pol roka odňatia slobody nepodmienečne za vydieranie a výtržníctvo potvrdil senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre murára Michala Loceka (25) z Brezna.

Doteraz sedemkrát súdne trestaný Locek zbil Jána (17) a vyhrážal sa mu zabitím, ak to oznámi polícii.

Locek napadol Jána, lebo ten sa s ním nechcel rozprávať. Udrel ho päsťou do tváre a keď sa ten predklonil, kopol ho, čím mu spôsobil zranenie s práceneschopnosťou do sedem dní. O dva dni sa násilník napadnutému chlapcovi vyhrážal, že ho zbije, ak prípad oznámi policajtom. Tým spáchal zločin vydierania a prečin výtržníctva.

Okresný súd v Brezne za to Loceka poslal do väzenia na 4,5 roka. Trest mu uložil pod dolnou hranicou sadzby, lebo Locek sa priznal a svoj čin oľutoval. Navyše útok nebol silný a následky minimálne. Recidivista Locek bol spokojný, ale prokurátor žiadal pre neho vyšší trest a odvolal sa. Krajský súd sa stotožnil s názorom prvostupňovej inštancie a prokurátorov návrh zamietol.

Locek však neodpovedal na otázku predsedu senátu, či ako vyučený murár by sa nemohol radšej živiť prácou. Miesto toho sa neustále vracia do väzenia. Doteraz sedemkrát súdne trestaný Locek sa totiž vlani v marci vrátil z výkonu trestu a už v októbri spáchal túto trestnú činnosť.

Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné a sudca nariadil i výkon trestu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu