Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Policajt uniesol a zbil expriateľku, súd mu zmiernil trest!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRENČÍN – S podmienečným trestom napokon vyviazol expolicajt (30) z Vrbového, ktorý uniesol a zbil svoju bývalú priateľku. Vojenský obvodový súd v Bratislave mu udelil štvoročný trest, mal si ho odsedieť na tvrdo. Krajský súd v Trenčíne, ktorý prebral agendu Vyššieho vojenského súdu, mu však trest zmiernil.

Michala Bielika odsúdil na trojročný podmienečný trest so skúšobnou dobou na štyri roky. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. K bývalej priateľke Bohuslave sa Bielik zároveň nesmie priblížiť na menej ako päť metrov, nesmie ju ani nijakým spôsobom kontaktovať. Tiež jej musí zaplatiť vyše tisíc eur a ospravedlniť sa jej prostredníctvom miestneho časopisu.

Bielik bývalú priateľku pred dvoma rokmi spiacu vyniesol z bytu v Piešťanoch. “Na schodisku ju zobudil, násilím ťahal a niekoľkokrát postrčil, v dôsledku toho spadla dole schodmi. Bez jej súhlasu ju naložil do svojho auta a odviezol smerom na Vrbové. Počas jazdy sa žena niekoľkokrát pokúsila otvoriť dvere a ujsť z auta, obžalovaný jej v tom zabránil, viackrát ju udieral lakťom a päsťou do hlavy a ramena, vulgárne jej nadával. Potom zastavil na poľnej ceste za Vrbovým, kde sa žena opäť pokúsila ujsť, obžalovaný ju na zemi kopol, po chvíli naložil do auta a vrátil sa s ňou späť do Piešťan, kde sa jej v blízkosti domu podarilo z auta ujsť,” uviedol Tarabus.

Žena utrpela otras mozgu ľahkého stupňa, podvrtnutie krčnej chrbtice, pomliaždeniny a podvrtnutie v oblasti pravého členka s dĺžkou liečby do troch týždňov. Bielik sa tak dopustil zločinu obmedzovania osobnej slobody a prečinu ublíženia na zdraví. “Odvolací súd dospel k záveru, že vzhľadom na okolnosti prípadu a osobu páchateľa, ktorý pred spáchaním trestných činov viedol riadny život a v zamestnaní bol hodnotený nadpriemerne, nie je na prevýchovu obžalovaného potrebný nepodmienečný trest odňatia slobody," dodal Tarabus.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu